torstai 31. lokakuuta 2013

Energiaa metsästä

Mikä on ollut sinulle tämän syksyn rentouttavin tai muuten vain mieleenpainuvin kokemuksesi? Minulle elämyksellisin kohokohta oli vierailu valmentajakollegani ”toimistossa”. Lifetime Wellness –valmentajaverkostoon kuuluva Susanne nimittäin työskentelee erä- ja luonto-oppaana, ja lähdimme porukalla seikkailemaan syvälle Nuuksion metsiin. Tai seikkailulta se ainakin minusta tuntui, kun muutaman tunnin patikointireitti nuotiopaikalle kulki välillä poluttomassakin maastossa. Erityyppistä metsämaisemaa, kalliota, lampia, pitkospuita jne. Kaupungissa suuntavaistoni toimii kohtalaisen hyvin, mutta aarniometsän keskellä olisin kyllä ollut aika pulassa ilman Susannea.



Retkemme osui parhaaseen ruska-aikaan, joten kamerallekin löytyi käyttöä. Päivän reissu oli uskomattoman ihana kokemus. Upeat värit, havun tuoksu, lehtien vaimea havina, nuotion lämpö ja makkaranpaisto – siinäpä oli ravistelua joka aistille.
 
Jo muutaman minuutin metsässä oleminen kuulemma pudottaa elimistön stressitasoa huomattavasti, ja kyseinen väite on helppo allekirjoittaa. Metsä tuntui yhtä aikaa sekä rentouttavalta että energisoivalta. Koko reissulla ei tullut vastaan yhtään ketään, ja luonnon hiljaisuus oli melkein epätodellista. Kaupunkialueen lenkkeilymaastoissa ja lähimetsien poluilla on yleensä isoista teistä aiheutuvaa taustakohinaa. Kohinaan on niin tottunut, että sen olemassaolon huomaa vasta kun se puuttuu.

 
Monet yritykset järjestävät suunnittelu- tai virkistyspäivänsä luonnon keskellä. Se toimii loistavana paikkana luovuuden herättämiseen ja jopa itsensä voittamiseen. Kaikille metsässä patikointi ei nimittäin ole etukäteen ajateltuna kiva juttu, mutta harvassa ovat ne, jotka kokemuksen jälkeen ovat naama mutrussa.

 
Jatkossa omat suunnittelupäiväni suuntautuvat välillä varmasti metsän rauhaan. Saattaa olla, että rentoutumisen ja energisoitumisen maksimoimiseksi salaa jopa halaan jotain vanhaa ja viisaan näköistä puuta! Kunhan ensin pääsen kokonaan eroon ”mitäjosjokunäkeeniinmitäsesittenmustaoikeinajattelee” –tunteesta. ;-)

Ihanaa loppusyksyä toivotellen,

Sini
 
Ps. Reseptisuosikkini tällä hetkellä on lisukkeeksi sopivat helpot uunijuurekset: vaihdellen esim. neljää eri makua kerrallaan (porkkana, punajuuri, lanttu, nauris, bataatti, palsternakka jne.). Kuori, pilko ja kääntele öljyssä, jossa mausteena makusi mukaan yrttejä ja/tai valkosipulia. Sitten uuniin n. 40 minuutiksi. Kerralla voi hyvin tehdä useammallekin päivälle.
 

1 kommentti: